Zelfverdedigingssporten worden bij volwassenen en kinderen steeds populairder. Ook wij geven zelfverdediging aan kinderen.
Weet dat onze zelfverdediging niet als doel is om kinderen daadwerkelijk te laten vechten. De training concentreert zich vooral op het verbeteren van het zelfvertrouwen, het zelfbeeld, op de verbetering van de lichaamsbeheersing en uithoudingsvermogen. Uiteraard leren ze zichzelf wel verdedigen als de situatie geen andere keus geeft.

Het voordeel van zelfverdediging voor kinderen.

Soms zijn ouders zijn bang dat bij zelfverdediging het agressief gedrag bij kinderen wordt versterkt. Het tegenovergestelde is waar: bij onze zelfverdediging leren kinderen om zichzelf meer te beheersen. We leren kinderen om situaties  zoveel mogelijk  te vermijden. Jezelf goed kunnen verdedigingen verlangt veel beheersing, discipline en weerbaarheid. Ook het respectvol met elkaar omgaan tijdens de les is enorm belangrijk bij onze lessen. Zelfverdediging is bij ons dus meer dan alleen kunnen schoppen of slaan. Al het bovenstaande geldt natuurlijk niet alleen voor kinderen, maar ook voor onze groepslessen voor volwassenen

Tijdens onze lessen houden we de sfeer ook gemoedelijk. Iedereen is bij ons welkom.
Tevens houden we rekening met elkaars trainingsniveau en wat een kind wel of niet kan.
Uiteraard worden de kinderen wel fysiek als mentaal uitgedaagd om het beste bij hen naar boven te halen.

Zo gaan we tijdens de training bezig met verschillende stoot en traptechnieken. 
Eveneens zullen we gebruik maken van stootkussens om deze technieken goed te kunnen oefenen.
Daarbij leren we kinderen ook simpele technieken hoe ze bijvoorbeeld los kunnen komen van een houdgreep of een verwurging.
Af en toe zullen we dan gaan sparren. Alleen zal dit heel licht zijn en houden we rekening met de kinderen.
Het is dan ook aan te raden om te zorgen voor goede beschermingsspulletjes. Denk hierbij aan een toque, bokshandschoenen/mma handschoenen, been beschermers en bitje. Om te beginnen is een toque, bitje en handschoenen voldoende.

We hebben 1 groep en deze traint mee met de volwassenengroep.

Woensdag 19:00 tot 20:00
Kinderen vanaf leeftijd 12 jaar
Kosten: €22,50 pm

Training locatie
De klimop
Oost 113a
9563 RE
Ter Apelkanaal

Aanmelden voor zelfverdediging voor kinderen

Wil jij je kind graag aanmelden voor zelfverdediging of een keer een proeflesje mee laten draaien?
Dat kan! Neem gerust contact met ons op via het contact formulier.
Ook wanneer je weinig tot geen financiele middelen hebt kan je bij ons terecht. Zo werken wij samen met Jeugdfonds sport en cultuur en leergeld Zuid Oost Groningen