Zelfverdediging is meer dan alleen een vaardigheid; het is een cruciaal onderdeel van persoonlijke veiligheid en zelfvertrouwen. Bij Wordzelfverzekerd begrijpen we de waarde van effectieve zelfverdedigingstechnieken en hebben we onze trainingen ontworpen om de beste elementen van verschillende vechtsporten, waaronder Krav Maga, te integreren. In deze blogpost vertellen we je waarom onze unieke aanpak zo effectief is en hoe jij hiervan kunt profiteren.

Wat is Krav Maga precies?

Krav Maga is een Israëlische vechtkunst die zich onderscheidt door zijn praktische en effectieve technieken. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor snelle, realistische en directe zelfverdediging. De technieken van Krav Maga zijn gericht op het neutraliseren van bedreigingen, het minimaliseren van letsel en het ontsnappen aan gevaarlijke situaties. Daarom hebben wij enkele elementen geïntegreerd in onze zelfverdedigingstrainingen.

Er zijn in de loop der tijd dan ook vele verschillende vormen van Krav Maga ontstaan. Comerciële en niet comerciële scholen en bonden. Allemaal uniek met diverse voor en nadelen. 

We willen dan ook even benadrukken dat wij in geen enkele vorm een copycat zijn en wij geen Krav Maga school zijn. Wij gebruiken dan ook geen technieken van Krav Maga.
De mindset en gedachtegang delen we uiteraard wel. Alleen is deze niet uniek voor Krav Maga, maar zie je dit bij meerdere vechtsporten gelukkig terug.

Onze Unieke Benadering

Bij Wordzelfverzekerd hebben we ons eigen Combat systeem. Deze hybride aanpak zorgt ervoor dat onze cursisten een simpel, maar effectieve scala aan technieken leren die in verschillende situaties toepasbaar zijn. Hier zijn enkele voordelen van onze training:

  1. We houden het simpel. Ingewikkelde technieken met enorm veel handelingen zijn niet realistisch of effectief. Wij houden het graag simpel. Het moet immers voor iedereen ongeacht fitheidsniveau toegepast kunnen worden.
  2. Het is geen show. Hoewel sommige Martial Arts of andere zelfverdedings methodieken/stijlen veel show bevatten waardoor iets er heel cool of mooi uitziet, is dit bij ons niet het geval. Het hoeft er niet mooi uit te zien, het moet werken op straat.
  3. Je wordt er zelfverzekerder van. Je leert tijdens onze trainingen hoe je je kan verdedigen door simepele technieken te gebruiken. Maar hierin gaan we nog een stap verder. Je leert niet alleen de techniek, maar je leert deze ook toe te passen onder vechtstress. Want wat heb je er aan als je een techniek kent, maar alsnog dicht klapt wanneer er een dreigende situatie voordoet. Hier spelen we graag op in.
  4. We werken niet met levels of banden. Bij ons krijg je geen examen o.i.d, maar leer jij je verdedigen. 

Realistische Trainingen

Onze trainingen zijn ontworpen om realistische scenario’s te simuleren, zodat je leert hoe je effectief kunt reageren op verschillende bedreigingen. Door enkele Krav Maga-elementen te integreren, zorgen we ervoor dat je voorbereid bent op de meest voorkomende aanvallen.  Uiteraard maken we niet alleen gebruik van Krav Maga elementen, maar maken we ook gebruik van diverse scenario’s om je lichaam te laten wennen aan “vechtstress “. Dit maakt ons Combat Systeem ook zo effectief.

Zelfvertrouwen en Veiligheid

Het leren van zelfverdedigingstechnieken geeft je niet alleen fysieke vaardigheden, maar ook mentaal zelfvertrouwen. Onze cursisten voelen zich veiliger en zelfverzekerder in hun dagelijks leven, wetende dat ze zichzelf kunnen verdedigen indien nodig.
Dat is voor ons het belangrijkste.

Daarbij helpen we ook veel mensen 1 op 1. Met name mensen die iets verschikkelijks hebben meegemaakt in hun leven en graag sterker en krachtiger in hun schoenen willen staan. Van meerdere mensen hebben we dan ook te horen gekregen dat ze zich na al slechts enkele trainingen mentaal beter voelen en zelfverzekerder.

Waarom Kiezen voor Wordzelfverzekerd?

Ervaren Instructeurs

Onze instructeurs hebben jarenlange ervaring in verschillende vechtsporten, waaronder verschillende vormen van Krav Maga. Ze zijn gepassioneerd over het delen van hun kennis en het helpen van cursisten om hun zelfverdedigingsvaardigheden te verbeteren en zich zelfverzekerder te voelen.

Persoonlijke Aandacht

We begrijpen dat elke cursist uniek is, met verschillende doelen en niveaus van ervaring. Daarom bieden we persoonlijke aandacht en op maat gemaakte trainingen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften.

Gemeenschap en Ondersteuning

Bij Wordzelfverzekerd creëren we een ondersteunende gemeenschap waar cursisten zich welkom en gemotiveerd voelen.
Voor Ego is bij ons geen plek!
Samen werken we aan het verbeteren van onze vaardigheden en het bereiken van onze zelfverdedigingsdoelen.

Meld je aan voor een Proefles

Ben je klaar om de voordelen van onze zelfverdedigingstrainingen met Krav Maga-elementen te ontdekken? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of meld je aan voor een proefles. Bij Wordzelfverzekerd helpen we je graag om zelfverzekerder en veiliger door het leven te gaan.